Hardlopen & Atletiek in Amsterdam

Voeding

Wat te doen voor, tijdens of na een training?

Goed eten en drinken is van groot belang bij het hardlopen. Toch kan het handig zijn om een aantal basislessen hierover in acht te nemen. Bijvoorbeeld over de functie van voeding als bron van brand- en bouwstoffen, wat te doen voor, tijdens en na training of wedstrijden en hoe zorg je voor een gezonde basis naarmate je trainingen langer worden? Wist je bijvoorbeeld dat je na een pittige training of hardloopwedstrijd binnen twee uur moet eten en drinken om je lichaam zo goed mogelijk te laten herstellen? Miriam van Reijen, onder andere schrijfster van het hardloperskookboek, gaat in een aantal artikelen in op al deze vragen. In haar maandelijkse columns geeft ze tips en trucs en antwoord op jouw vragen.

Miriam van Reijen

Miriam van Reijen (1983),  studeerde Ontwikkelingseconomie in Wageningen en Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Miriam van Reijen (foto Jaimie Peeters)

Na haar studie verlegde ze haar focus naar de atletiek en haalde als ambitieuze atlete meermaals het podium tijdens de NK marathon (2h41) en duathlon. In 2016 kwam ze uit op het EK en WK duathlon.

Naast het sporten richtte zij haar eigen bedrijf op, waarbij ze presentaties verzorgt over voeding, hardlopen en training en schreef ze het Hardloperskookboek deel 1 en 2 (AP, 2013 en 2016). Echter, het doen van onderzoek bleef aan haar trekken en in 2013 keerde ze terug naar de VUmc om te promoveren. Miriam woont, traint en werkt in Amsterdam.